Ons Bestuur

Contacteer Inge

Zegeplein
2930 Brasschaat

0476.30.35.33
inge.hermans@ocmwbrasschaat.be

Inge Hermans

Gemeenteraadslid

Inge, die bijna 18 jaar OCMW raadslid is, kan vanuit de praktijk getuigen dat de zwakkeren in onze samenleving nog élke dag verdedigd moeten worden. Haar sociale inzet vertaalt ze ook al meer dan 31 jaar als nationaal vakbondsafgevaardigde voor ACOD cultuur. Verder is ze actief bestuurslid in de FIM, Féderation International des Musiciens, een Internationale vakorganisatie die regelmatig en overal ter wereld congresseert en strijdt rond de bewustwording van correcte arbeidsomstandigheden en rechten van artiesten. Haar politieke drijfveer is de strijd tegen onrecht, in eigen land en in de wereld. Als pacifist en verdedigster van de universele mensenrechten, neemt ze actief deel aan internationale initiatieven.

Professioneel is Inge reeds 34 jaar verbonden als eerste violiste aan Opera-Ballet Vlaanderen, lid van de Ondernemingsraad en het Comité ter Preventie en Bescherming van de Werknemer. Ze heeft een jarenlange ervaring opgebouwd als “stevige”onderhandelaarster.

Daarnaast komt ze op voor dierenrechten en trekt vooral in Afrika mee aan de kar in acties tégen de uitroeiïng van oa.de witte neushoorn. Inge is een groot aanhangster van Fair Trade een probeert haar passie voor de natuur, vast te leggen in macrofotografie.

Inge gelooft rotsvast in politiek die vanuit de basis komt, en ze wil zich inzetten om de link te maken tussen de ‘grassroots’ organisaties en de Wetstraat.

ENGAGEMENTEN:

  • Brasschaat 2012-OCMW-raadslid
  • Bestuurslid Brasschaat 2012
  • Lid van het bijzonder comité sociale dienst
  • Afgevaardigde van het OCMW in Kabas
  • Nationaal Voorzitter ACOD cultuur

DOWNLOAD ONS PARTIJPROGRAMMA HIER

Hier vind je het uitgebreid standpunten- en voorstellenprogramma van Brasschaat 2012, gegroeid doorheen jàren van ervaring en geüpdatet tot vandaag.