Ons Bestuur

Contacteer Inge

Zegeplein
2930 Brasschaat

0476.30.35.33
inge.hermans@ocmwbrasschaat.be

Inge Hermans

Bestuurslid - Gemeenteraadslid - Lijsttrekker 2024

Inge, was 18 jaar OCMW raadslid en ondertussen ook al bijna 6 jaar gemeenteraadslid. Ze kan zo vanuit de praktijk getuigen dat de zwakkeren in onze samenleving nog élke dag verdedigd moeten worden. Haar sociale inzet vertaalt ze ook al meer dan 38 jaar als nationaal vakbondsafgevaardigde voor ACOD cultuur. Ze is ondertussen opgeklommen tot Nationaal Algemeen Secretaris en namens ACOD verantwoordelijk voor de ganse cultuursector. Verder is ze actief bestuurslid in de FIM, Féderation International des Musiciens, een Internationale vakorganisatie die regelmatig en overal ter wereld congresseert en strijdt rond de bewustwording van correcte arbeidsomstandigheden en rechten van artiesten.

Haar politieke drijfveer is de strijd tegen onrecht, in eigen land en in de wereld. Als pacifist en verdedigster van de universele mensenrechten, neemt ze actief deel aan internationale initiatieven.

Professioneel is Inge reeds 40 jaar verbonden als eerste violiste aan Opera-Ballet Vlaanderen, lid van de Ondernemingsraad en het Comité ter Preventie en Bescherming van de Werknemer.
Ze heeft een jarenlange ervaring opgebouwd als “stevige”onderhandelaarster.

Daarnaast komt ze op voor dierenrechten en trekt vooral in Afrika mee aan de kar in acties tégen de uitroeiïng van oa.de witte neushoorn.
Inge is een groot aanhangster van Fair Trade een probeert haar passie voor de natuur, vast te leggen in macrofotografie. Ze werd onlangs ook benoemd als de eerste Belgische Ambassadeur voor Antarctica.

Inge gelooft rotsvast in politiek die vanuit de basis komt, en ze wil zich inzetten om de link te maken tussen de ‘grassroots’ organisaties en de Wetstraat.

ENGAGEMENTEN:

  • Brasschaat 2012-Gemeenteraadslid
  • Bestuurslid Brasschaat 2012