BUSJE RIJDT NIET

Busje komt zo, busje is defect, busje heeft geen chauffeur, busje rijdt niet op vrijdagnamiddag. Er is alweer gedoe rond de buurtbus. Dat kan beter. Lokaal politiek project “Brasschaat 2012” wil niet minder maar méér buurtbussen. Ook in het weekend.

In de gemeenteraad had raadslid Rudi Pauwels (Brasschaat 2012) het al vaker over de buurtbus die te dikwijls niet rijdt omdat ze defect is. Dat ligt ten dele aan de Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn. Die is verantwoordelijk voor het onderhoud van de buurtbus. Maar De Lijn laat het afweten. Zoals bij de jongste panne. Toen leverde de vervoermaatschappij de wisselstukken simpelweg af aan het gemeentemagazijn. De eigen gemeentelijke monteurs mochten de herstelling doen.

Het kan nog erger. Want toen het busje hersteld was, besloot de gemeente om de dienstverlening op vrijdagnamiddag te schrappen. Daarvan wilde fractievoorzitter Rudi Pauwels het fijne weten. Blijkt dat de gemeente geen chauffeur voor de ritten op vrijdagnamiddag heeft gevonden. En dus wordt er niet meer op vrijdagnamiddag gereden.

Brasschaat 2012 betreurt dat ten zeerste. De lokale progressieve partij wil dat de buurtbus de volgende bestuursperiode gewoon blijft rijden – ook op vrijdag. Ze pleit zelfs voor het inzetten van een tweede buurtbus. Dan kunnen Brasschatenaren ook in het weekend het busje nemen.

POPULAIRE POSTS: