EEN TUINRANGER? STRANGER IN BRASSCHAAT!

amens Brasschaat 2012 deed fractieleider Rudi Pauwels een constructief voorstel op de gemeenteraadszitting.

In tuinen leeft meer dan wij denken. Een Tuinranger ontdekt het graag samen met jou. Hij of zij brengt daarvoor allerlei materiaal en een getraind oog mee. Het tuinadvies duurt ongeveer twee uur. In die tijd leer je hoe egels, salamanders of pimpelmeesjes naar jouw tuin kijken.

De Tuinranger geeft je advies op maat om je tuin nog veel interessanter te maken voor al die fascinerende dieren en ook voor jezelf.

Deskundig advies over bomen, hagen, bloemenweides, tuinvijvers, geveltuintjes

Concrete tips rond nestkasten, insectenhotels en andere hulp voor dieren.

Op maat van jouw tuin, jouw leven en jouw wensen.

Met het Tuinrangerproject helpt Inverde lokale besturen bij het realiseren van hun natuur- en klimaatdoelstellingen via de tuinen van hun inwoners.

Inverde zorgt voor alles, van de rekrutering en opleiding van de Tuinrangers tot en met de administratieve afhandeling van elk tuinadvies.

Rudi Pauwels wilde weten of het gemeentebestuur zou inpikken op dit project en dit gratis aan zijn burgers wilde aanbieden. Het antwoord was helaas negatief. De bijdrage van om en bij de € 20.000 die het bestuur moet ophoesten, bleek een hinderpaal.

Een gemeente waar men platen ziet staan van “Brasschaat blijft groen”, “Brasschaat bijenvriendlijke gemeente” en een schepencollege dat om de haverklap schermt met de klimaatdoelstellingen vindt Rudi Pauwels het een gemiste kans om op dit hapklare initiatief in te gaan. Reeds 16 gemeentes in de provincie Antwerpen, waaronder Kapellen en Kalmthout sloten zich aan. Het “groene” Brasschaat blijft hier afwezig.

POPULAIRE POSTS: